Projectrisicobeheersing

Aan de slag met projectrisico’s, projectbeheersing en kansen

Projectrisicobeheersing of projectbeheersing is voor veel organisaties een grote uitdaging. Hoe zet je dit op? Welke keuzes maak je? Welke instrumenten gebruik je? En hoe bereik je dat jouw organisatie aantoonbaar aan projectrisicobeheersing doet en blijft doen? De antwoorden op deze vragen krijg je tijdens de training Projectrisicobeheersing en je krijgt meer dan dit.

Naast een gedegen theoretisch fundament over risicobeheersing voor projecten, ga je in deze training ook in de praktijk aan de slag met projectbeheersing en het in kaart brengen van eigen projectrisico’s en kansen. Het is van belang om je eigen praktijkcasus mee te nemen, dit mag ook anoniem als de gegevens vertrouwelijk zijn.

Zoek je meer verdieping & verbreding of wil jij een Registered projectcontroller worden? Bekijk hier dan onze andere opleidingen.

Hangt af van de groep / aanvraag

Nederlands

Studiemateriaal: Nederlandstalig

Fysiek hoogwaardig certificaat

Programma ​

Wat is het verloop van deze opleiding?

Tijdens de duur van deze projectbeheersing opleiding werk je aan jouw eigen projectcasus met als gevolg dat je aan het eind van deze training – dus binnen 1 maand – beschikt over een model case op het gebied van projectrisicobeheersing, die in jouw organisatie tot voorbeeld gesteld kan worden.

Hiermee verstevig je jouw positie als projectcontroller.

We maken gebruik van het projectrisicoprogramma Riskchallenger (www.riskchallenger.nl).

Les 1 & 2

Module 1 – Visie

  • Omgaan met onzekerheid bij projecten
  • Visie op projectrisicobeheersing
  • Praktijkcasus

Module 2 – Instrumentarium

  • Methoden en technieken
  • Systemen
  • Wegen en waarderen van projectrisico’s

Les 3 & 4

Module 3 – Opzet

  • Opzetten en werking van projectrisicobeheersing
  • Risk assessments

Les 4 – Werking

  • Rapporteren en analyseren
  • Praktijkcases

 

De volgende onderwerpen komen aan bod: 

Bekijk hier de video van de opleiding

Waarom de Opleiding Project Control (OPC)?

OPC tijdlijn overzicht

Wat is het verloop van deze opleiding?

Start van de opleiding
Heb je jezelf ingeschreven? Gefeliciteerd, je hebt een belangrijke stap ondernomen in je carrière! Een van de opleidingsmanagers neemt contact met je op en je ontvangt alle informatie die je nodig hebt, inclusief toegang tot de e-learning omgeving waar alle lesstof klaarstaat.
Volgen van lessen
Tijdens je eerste lesdag ontvang je een map waar je al je lesstof in kunt bundelen. De leslocaties zijn makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer & auto en zijn modern en gezellig. Alle lessen worden verzorgd door topdocenten die ieder specialist zijn in hun eigen vakgebied. Je kunt hier al je vragen uit jouw project praktijk stellen.
Examen afleggen
Het is zover. Je hebt het volledige programma gevolgd en nu is het tijd om de laatste stap tot officieel gediplomeerd projectcontroller te maken. Het examen maak je online in de e-learning omgeving. Na het maken van het examen krijg je direct de uitslag te zien.

Er is mogelijkheid tot het maken van een herexamen.
Gediplomeerd projectcontroller
Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Je krijgt je diploma per post toegestuurd. Een waardevol, door het bedrijfleven gewaardeerd, document.

Docent Drs. Eric Kemperman MBA

Docent Eric Kemperman is zeer ervaren in het opzetten van projectrisicobeheersing. Hij was verantwoordelijk voor projectbeheersing van diverse megaprojecten en leidde de laatste 10 jaar meer dan 100 projectrisk assessments in verschillende sectoren.

Eric ontwierp in 2009 het programma RisLog (zie www.rislog.nl) wat in 2011 in Engeland de tweede plaats behaalde in de Terry Bishop Award (innovatiewedstrijd door Institute for Engineering & Technology). Eric Kemperman is daarnaast een veelgevraagd en hooggewaardeerd trainer, spreker en schrijver met meerdere publicaties over projectbeheersing en -risicobeheersing in diverse vakbladen.

Docent Dr. Karel de Bakker MA

Karel de Bakker studeerde bestuurskunde (UT, 1989) en promoveerde in 2011 aan de RUG op een onderzoek naar de invloed van risicomanagement op het succes van projecten (titel: “Dialogue on Risk”). Zijn proefschrift won de innovatie-award 2011.

Karel is werkzaam als zelfstandig consultant, manager en docent. Hij heeft ruime ervaring met de implementatie en de toepassing van risicomanagement en projectbeheersing in grote projecten, onder meer bij ABNAMRO Bank, Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), KLPD, Ministerie van OCW, Rijksgebouwendienst en het UMC Groningen.

Praktische informatie

Referenties

Laurian Jongejan van Medical Research

Addie Joosse van GoConnectIT

Wilfred Pelkman van Qirion

Ruben Willems van Boskalis

Ruben Willems van Boskalis