Toelatingseis
Voor de post WO- opleiding Registered Project Control (RPC) is er een toelatingseis. Als eis voor deelname aan de opleiding geldt dat de deelnemer HBO/WO werk- en denkniveau met 5 jaar relevante projectervaring moet kunnen aantonen. Om te kijken of je in aanmerking komt voor toelating, kun je een verzoek indienen bij de toelatingscommissie van de Stichting Vakopleiding Project Control (SVPC). Dit verzoek kan worden ingediend door middel van een ervaringsformulier.
In het ervaringsformulier moet opgenomen zijn:
- CV inclusief werkervaring en opleidingen
- omschrijving van twee projecten waaraan je hebt deelgenomen
- minimaal twee referenties van een werkgever of opdrachtgever
Het ervaringsformulier is te verkrijgen bij PCO Kennis of de Stichting Vakopleiding Project Control.
Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de uitwisseling van praktijkervaringen en inzichten tussen de deelnemers onderling en met de docent/gastspreker vanuit hun specifieke beroepspraktijk eigen praktijkcases. Juist om deze redenen wordt gestreefd naar een evenwichtig samengestelde groep qua ervaring en kennis van het vakgebied. Deze ambitie zijn ook verwerkt in de toelatingscriteria van de RPC. Toelating tot de RPC van PCO Kennis is alleen mogelijk na toestemming van de toelatingscommissie van de Stichting Vakopleiding Project Control (SVPC).
Doelgroep & vooropleiding
Deze opleiding is bedoeld voor Senior Projectcontrollers die zich al enkele jaren met de beheersing van projecten bezighouden, zoals projectcontrollers bij vastgoedontwikkelaars, olie- en gasconcerns, baggermaatschappijen, aannemers in vastgoed en infrastructuur, aero-industrie etc. Om deel te kunnen nemen aan de opleiding Registered Project Controller moet je tenminste 5 jaar relevante projectervaring hebben verkregen door werk en / of studie.
Het curriculum van de post-WO opleiding Registered Project Controller (RPC) beslaat de volgende gebieden:
- Houdingsaspecten van de project controller
- De kennisgebieden van de project controller
- De vaardigheden van de project controller
Je leert
- Meer over organisatieleer en de speciale dynamiek van projecten op senior projectcontrolniveau
- Projecten in kaart te brengen en te analyseren vanuit diverse perspectieven
- Veel over jezelf en over de specifieke rol die jij inneemt in een team
- Meer over de samenstelling en ontwikkeling van goed presterende projectteams
- Over state-of-the-art technieken en instrumenten in projectbeheersing, waaronder softwaretoepassingen
- Werken met kwantitatieve methoden
- Van ervaringen van mede senior projectcontrollers uit diverse disciplines
Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om voor de grootste en meest complexe projecten de projectbeheersing succesvol op te zetten en in te voeren. Je hebt jouw eigen visie op projectcontrol ontwikkeld en bent ervaren en deskundig. Kortom, je behoort tot de top in jouw vakgebied.
Aan het einde van de opleiding lever je je ALP-paper in en geef je hierover een presentatie. Als je dit met goed gevolg aflegt en je bent alle avonden aanwezig geweest, ontvangt je het officiële RPC-diploma.
‘Registered Project Controller’
Na het succesvol afsluiten van de opleiding word je opgenomen in het register ‘Registered Project Controller (RPC)’ van de Stichting Vakopleiding Project Control (SVPC). Je kunt de beschermende beroepskwalificatie RPC voeren (achter je naam) als bewijs van jouw senioriteit in dit groeiende vakgebied. Ook krijg je naamsvermelding op deze website in het RPC-register met een URL naar jouw LinkedIn-pagina, zodat je extra goed gevonden kunt worden als Senior Projectcontroller.
Meer informatie: www.stichtingprojectcontrol.nl
De lessen worden gegeven door gerenommeerde experts in projectbeheersing. Zij zijn ieder specialist op hun eigen vakgebied.
Voor onze e-learning omgeving maken wij gebruik van Moodle. Na inschrijving krijg je van de opleidingsmanagers inlogcodes voor deze leeromgeving waarna je hier kan inloggen. In deze leeromgeving staat de cursus of opleiding waarop jij je hebt ingeschreven, de rest wijst zich vanzelf. In deze leeromgeving zit een chatfunctie via waar je op elk moment vragen kan stellen aan je docent.