Opleiding Project Management Ondersteuner (PMO)

Opleiding tot project management ondersteuner

Omdat projectenwerk zo afwijkend en uitdagend is, vraagt het om teamleden die gedegen en betrouwbare ondersteuning bieden aan de projectmanager en aan elkaar. Op tijd leveren, servicegericht en flexibel zijn, meedenken en resultaatgericht support geven, dat zijn de uitdagingen waar projectondersteuners voor staan. Goede projectondersteuners dragen bij aan het behalen van projectsuccessen. Hiervoor zijn samenwerken, pro-activiteit en doorzettingsvermogen kernwoorden.

De rol van de projectondersteuner in het team is onmisbaar en uitdagend, maar niet eenvoudig. Een projectondersteuner heeft behoefte aan een goede basis voor het succesvol opzetten, structureren en beheersen van de projecten.

Begrip van theoretische zaken als projectfinanciën, planning en informatiebeheersing is een must evenals het kunnen beschikken over de juiste vaardigheden om het project en het team goed te ondersteunen.

De opleiding Project Management Ondersteuner (PMO) geeft meer inzicht in – en begrip voor de belangrijkste onderdelen van het werk van de projectondersteuner. Door een prettige combinatie van theorie en praktijkoefeningen wordt je kennis verdiept.

Zoek je meer verdieping & verbreding of wil jij een projectcontroller worden? Bekijk hier dan onze andere opleidingen.

Middag cursus

Middag opleiding: 4 dagdelen van 13:30 tot 17:00 uur

Versnelde opleiding: 2 lesdagen van 09:30 tot 17:30 uur

Nederlands

Studiemateriaal: Nederlandstalig

PMO diploma

Programma ​

Wat is het verloop van deze opleiding?

Vaak heb je als projectondersteuner niet te maken met alle aspecten van projectbeheersing, maar om nog effectiever te functioneren is het belangrijk om toch kennis te nemen van de vele interessante facetten van de bedrijfsvoering van projecten en projectorganisaties.

In deze opleiding wordt aandacht besteed aan al deze elementen. Ook de vereiste vaardigheden voor de ondersteuner zijn onderdeel van het lesprogramma.

De opleiding Project Management Ondersteuner (PMO) biedt de deelnemers een goede voorbereiding op de Post-HBO Opleiding Projectcontrol (OPC)

De volgende onderwerpen komen aan bod: 

Bekijk hier de video van de opleiding

Waarom de Opleiding Project Control (OPC)?

OPC tijdlijn overzicht

Wat is het verloop van deze opleiding?

Start van de opleiding
Heb je jezelf ingeschreven? Gefeliciteerd, je hebt een belangrijke stap ondernomen in je carrière! Een van de opleidingsmanagers neemt contact met je op en je ontvangt alle informatie die je nodig hebt, inclusief toegang tot de e-learning omgeving waar alle lesstof klaarstaat.
Volgen van lessen
Tijdens je eerste lesdag ontvang je een map waar je al je lesstof in kunt bundelen. De leslocaties zijn makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer & auto en zijn modern en gezellig. Alle lessen worden verzorgd door topdocenten die ieder specialist zijn in hun eigen vakgebied. Je kunt hier al je vragen uit jouw project praktijk stellen.
Examen afleggen
Het is zover. Je hebt het volledige programma gevolgd en nu is het tijd om de laatste stap tot officieel gediplomeerd projectcontroller te maken. Het examen maak je online in de e-learning omgeving. Na het maken van het examen krijg je direct de uitslag te zien.

Er is mogelijkheid tot het maken van een herexamen.
Gediplomeerd projectcontroller
Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Je krijgt je diploma per post toegestuurd. Een waardevol, door het bedrijfleven gewaardeerd, document.

Praktische informatie

Referenties

Sylvia Paardekooper van Oasen Drinkw.

Karin van Zomeren van Min. van Justitie

Reshma Bipat van Algemene Rekenk.